dinsdag 9 maart 2010

Debutant Tonie Mudde schiet zijn roman de ruimte in

De Nederlandse debutant Tonie Mudde gaat zijn eerste roman Spaghetti Spoetnik bij wijze van promotiestunt lanceren in de ruimte. Mudde, die lucht- en ruimtevaarttechniek studeerde, heeft speciaal voor de ruimtereis de eerste pagina van het boek verkleind afgedrukt op hittebestendig plastic. De pagina gaat mee met een satelliet van ISIS. Dat Nederlandse bedrijf maakt satellieten zo klein als een pakje melk.
Spaghetti Spoetnik, dat verschijnt bij uitgeverij Podium, is een roman over macht, seks en astronomie. Hoofdpersonen zijn een eenzame sterrenkundige en een bloedmooie studente fotografie. De titel doet vaagweg denken aan Haruki Murakami's Spoetnikliefde.
Dat zijn debuut binnenkort op eenzame hoogte rondjes om de aarde draait, vindt de auteur mooi aansluiten bij het thema van zijn roman. “Spaghetti Spoetnik gaat over twee jonge mensen die worstelen met intimiteit, het gevoel dat degene naast je in bed net zo onbereikbaar is als de sterren aan de hemel.”
Rocket scientist Mudde ging "na een radicale carrièreswitch" aan het schrijven. Tonie Mudde schreef voor onder andere Quest, nrc.next en De Groene Amsterdammer. In 2009 werd hij uitgeroepen tot talent van het jaar bij De Tegels, de Oscars van de Nederlandse journalistiek. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home