vrijdag 26 maart 2010

Arnon Grunberg wordt nieuwe voorpaginacolumnist bij 'de Volkskrant'

De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg wordt vanaf komende maandag de nieuwe vaste voorpaginacolumnist van de Volkskrant, zo meldt Villamedia. Grunberg is daarmee de opvolger van Martin Bril, die vorig jaar overleed. Eerder wisselden Jan Mulder en Remco Campert elkaar af als duo-columnisten op de frontpagina van de Volkskrant. De krant schakelt over naar een tabloidformaat.
Het nieuws over Grunberg werd eerst gemeld door Het Parool, maar dan weer ontkend door VK-hoofdredacteur Pieter Broertjes. Maar volgens Villamedia weten "bronnen bij de Volkskrant te melden dat de momenteel naar Bagdad reizende schrijver - die hierdoor niet te bereiken is - inderdaad de nieuwe columnist is op de compacte voorpagina van de krant".
de Volkskrant pakt uit met nog een paar nieuwe columnisten. Zo wisselt Ronald Giphart op pagina 3 af met Bert Wagendorp. Aaf Brandt Corstius verzorgt een column op de achterkant van de krant. (DL)

Labels:

1 Comments:

Anonymous Eddy Esman said...

Helaas luisteren er te weinig mensen naar het voortreffelijke dagelijkse programma van de VPRO De Avonden. Hadden zij dit wel gedaan, dan hadden ze maandagvond kunnen horen dat Arnon vanuit Bagdad bevestigde de nieuwe columnist van de Volkskrant te zijn.
Hierbij de link: http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/42945333/media/43252781/#

Vanaf: 00:19:15

Eddy Esman

vrijdag, maart 26, 2010 3:35:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home